Gratis videotraining: Stap uit de piekerfabriek

Zit jezelf niet langer in de weg en ga doen wat je droomt!

Alles IS er al

15 juni 2017 • Geen categorie

Hoe is het met je?  Ben je al aan het toewerken naar je vakantie? Heb je vrije weken in het vooruitzicht? En lukt het om in de aanloop er naartoe ook rust te nemen af en toe? Want hoe vaak gebeurt het niet dat je al hollend op vakantie gaat, en ter plekke eerst een week moet bijkomen.

Het is mijn heilige voornemen om die pauzemomenten wel in te bouwen.

En jee wat kost dat soms moeite! Eerst de retraite waar ik eerder over schreef. Als ik die niet gepland had, had ik die week makkelijk vol kunnen maken met van alles, zo vlak voor de start van 28 dagen compassie. En dat vond mijn interne criticus ook. En komende week ga ik een week naar Sevilla. Voor een congres. Een belangrijk congres voor mij. Bijscholing. Op de hoogte gebracht worden van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Bijna alle schrijvers van de boeken die ik hier in de kast heb staan zijn daar. Een kind in een snoepwinkel. En een heel vervelende locatie ook ;-). Dus ik heb er een paar dagen vrij aan vastgeplakt.

En MAN wat komt het juist nu weer slecht uit om er zo vlak voor de zomervakantie anderhalve week niet te zijn. Nieuwe coachtrajecten die starten. Een online programma dat loopt. En als klap op de vuurpijl heeft Marcel, mijn vriend, een grote kunstopdracht gekregen met veel tijdsdruk die precies in deze tijd af moet. Heel concreet: in de week dat ik weg ben staat hij op een hoogwerker.

Dus.

Gisteren merkte ik dat ik er even in bleef steken: als ik had geweten dat het zo onhandig uit zou komen, dan was ik niet gegaan! Schuldgevoelens naar de kinderen toe. Naar Marcel. En ik MOET nog zoveel doen voor ik weg kan. Zorgen dat mijn klanten de dingen krijgen die ik ze beloofd heb, enzovoort.

Totdat ik me ineens iets heel belangrijks realiseerde.

Een jaar geleden maakte ik een lijstje van dromen. Dingen die ik in het komende jaar graag zou doen, waarvan ik hoopte dat het zou gaan gebeuren. En ik besefte ineens dat AL deze dingen die nu aan het gebeuren waren op dat lijstje stonden. Dat ik die retraite ging doen. Dat ik naar dat congres zou gaan. Dat een groot bedrijf mijn online programma aan zijn medewerkers zou aanbieden. Dat ik ‘vol’ zou zitten met klanten. En dat ik daarnaast ook dagen zonder afspraken had. Waarin ik heerlijk een programma over compassie zou ontwikkelen. Dat Marcel eindelijk zijn hart gevolgd had en fulltime kunstenaar kon zijn. En ik realiseerde me ook dat de kinderen al die dagen dat ik er niet ben in een geweldig warm bad van papa, buren en (ouders van) vriendinnetjes en niet te vergeten opa en oma terecht komen waar ze zich helemaal fijn bij voelen.

Wat een rijkdom.  Wat voel ik me dankbaar dat dat zo kan. Dat dit er allemaal is. En ineens leek alles een stuk minder zwaar. Een verandering van perspectief.

Alles IS er al. Kijk maar eens goed om je heen.

Waar ben JIJ dankbaar voor ?

Iets anders wat op dat lijstje stond: dat ik mee mag werken aan een artikel over compassie in een groot tijdschrift. En ja, dat is ook gebeurd. Sterker nog. De Flair met dat artikel ligt deze week in de winkel! Superleuk! Ze hebben er zelfs mijn vakantieprogramma ‘Eilandjes van rust’ in vermeld (voor en heerlijk ontspannen vakantie). Met een kortingscode! En die wil ik jou als trouwe lezer natuurlijk niet onthouden. Met de code zachtvoormezelf krijg je 11 euro korting!
Meer info over eilandjes van rust vind je hier.

Fijn weekend alvast! Sevilla here i come!

Lieve groet,
Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *