Gratis videotraining: Stap uit de piekerfabriek

Zit jezelf niet langer in de weg en ga doen wat je droomt!

Ik had het niet door..

26 november 2015 • Geen categorie

Lange tijd had ik het niet door. Hoezeer mijn wens om dingen goed te doen, dingen perfect te doen mij in de weg stond. Pas als het écht goed is, mogen anderen het zien. Pas als ik het zeker weet ga ik het zeggen. Het is nooit af. Nooit klaar.

Daardoor had niemand door wat ik aan het doen was. Of waardoor ik geïnspireerd werd. En wat me dreef.

Een half jaar geleden besloot ik weer eens de balans op te maken. Wat is nu mijn missie? Wat zou ik, diep in mijn hart willen bereiken?  Het eerste dat in me op kwam was: “mensen helpen om die strenge stem in hun eigen hoofd meer naar de achtergrond te brengen. Vriendelijker te zijn voor zichzelf. Wat ik zie in mijn praktijk, maar ook om me heen en bij mezelf. Wat kunnen wij mensen onszelf toch in de weg zitten”.

In mijn schuilt ook een idealist. En toen ik die missie beschreef kwam ook het volgende naar boven. Ik noemde het mijn meta-missie:“Ik wil de wereld een betere plek maken waar veel meer compassie en liefde is. Waar mensen elkaar met vriendelijkheid en mededogen benaderen. Dat begint bij de mensen die ik begeleid. Daar begint de olievlek.”

En wat wil ik hen dan leren? Was mijn volgende vraag.

Ik wil ze inspireren om die dingen te gaan doen die ze EIGENLIJK graag willen doen. Die ze belangrijk vinden. Te gaan inzien dat piekeren een valstrik is. En een zeepbel. Er hoeft niet eerst iets opgelost te worden. Het gaat om aanvaarden van wat er is. Je verbinden met wat er toe doet. En omarmen van je pijn en angsten.  Ik wil hen leren te gaan LEVEN, te zijn wie ze zijn met vriendelijkheid voor zichzelf.

Toen ontstond het idee voor een compassiechallenge.
Toen al.

Je wilt niet weten hoe vaak mijn verstand heeft geprobeerd me hier vanaf te praten. Met allerlei argumenten. “Wie ben jij dat je het over compassie gaat hebben? Heb jij dan ALTIJD compassie met jezelf en anderen?”(ja mijn verstand heeft ook op dat punt perfectionistische trekjes ;-)).” Dat is HEEL VEEL werk. Zo’n challenge. En het is eng. Dan gaan mensen je zien op film enzo. Ja maar in die korte filmpjes daar kan je niet ALLES in kwijt.”

Enfin.

Je weet hoe het is afgelopen ;-). Ik heb doorgezet. Omdat ik diep van binnen toch echt voelde dat dit is wat ik wilde doen. Omdat ik zie dat dit de krachtigste lessen van mijn klanten zijn. Ik stop er al mijn liefde en ervaring in. Om hier wat moois van te maken. Er wordt een prachtig werkboek gemaakt. Ik ben filmpjes aan het opnemen. En nee, die zijn niet perfect.

 “I’m sorry, i tried being perfect. But it’s just not me..” Brene Brown

Toen ik mijn perfectionisme los durfde te laten ging het stromen. De inspiratie. De ideeën. En kon ik mezelf verbinden met wat ik écht graag wil doen.
En weet je wat zo mooi is: er zijn al 900 mensen die meedoen! NEGENHONDERD! Ik vind dat echt ongelofelijk. Heel bijzonder.

O en dat betekent niet dat ik nu geheel ontspannen achterover leun trouwens. Het is me toch een partij spannend dit! Al die mensen. Ik krijg al een kleur als ik me probeer voor te stellen hoeveel dat is. En mijn hart gaat sneller kloppen. Van angst. Maar ook van vreugde. Wow. Trots en dankbaar.

Misschien herken je dat wel. Dat jezelf in de weg kunnen zitten. Heb jij het ook door dat je dat doet. En zoek je nog naar de handvatten hoe je die perfectie wat kan loslaten. Doe je dan ook mee met de compassiechallenge?

Heb jij je aangemeld? Dan krijg je vanaf 7 december elke dag een video met een oefening in je mailbox. Heb je je nog niet aangemeld? Het kan nog hoor! Op www.compassiechallenge.nl . En voor de duidelijkheid: het kost je geen geld.

Misschien zit je aarzeling in de drukke tijd die december is. Dat kan ik me goed voorstellen. Weet dat je de challenge in je eigen tempo kan doen. Al het materiaal blijft nog zeker tot eind januari beschikbaar, dus er is geen haast


6 reacties op “Ik had het niet door..

 1. Myrthe schreef:

  Ik kan niet wachten tot het begint. Wat een mooi initiatief!

 2. Leuk dat je er zo’n zin in hebt Myrthe :-). Ik ook! 😉

 3. Irene schreef:

  Wat een mooie missie en meta-missie, Stephanie! En wat mooi dat je je perfectionisme los durft te laten. En te gaan stralen. Zo kunnen al die mensen die meedoen ook gaan stralen. 🙂

 4. Thea schreef:

  Het bericht van de compassie challenge kwam voorbij op facebook precies op het moment dat ik dat nodig had!! Zat mezelf deze dag in de weg en dior dit artikel werd me dat weer even duidelijk 🙂 Dus vanaf nu probeer ik weer Liefdevol en Mild voor mezelf te zijn vandaag (en me dit weer te herinneren als dat nodig is). Dank je wel 🙂 heeft dus nu al effect 😀 heb me ook opgegeven voor de challenge!! Veel succes en plezier!

 5. Wat fijn om te horen Thea. En gezellig dat je meedoet, ik heb er ok zo’n zin in.

 6. Dankjewel Irene. Jaa dat is de bedoeling! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *