Informatie voor werkgevers

Voor wie

ACT-coach begeleidt mensen die piekeren en die perfectionistisch zijn. Mensen die veel nadenken, uitstellen, veel wikken en wegen en dat in het dagelijks leven en in hun werk als belemmerend ervaren. Prachtige ideeën die ze hebben zien bijvoorbeeld nooit het daglicht. Of te laat. Omdat het altijd beter kan. Of ze stellen het zetten van een nieuwe stap uit. Omdat ze dat spannend vinden. Door dit alles is plezier in het werk en leven wat op de achtergrond geraakt. En handelen ze minder krachtig en effectief dan ze zouden willen. En kunnen.

ACT coach helpt deze mensen om anders om te gaan met hun gedachten en gevoelens. Ze gaan meer ruimte ervaren (in hun hoofd), krijgen zicht op wat ze werkelijk belangrijk vinden en komen krachtig in actie. Ze gaan meer vanuit hun hart opereren dan vanuit hun hoofd.

Aanbod

  • ACT-coach heeft een programma ontwikkeld dat heet ‘Stap uit de piekerfabriek’. Een coachtraject op maat van 5 maanden, passend bij de situatie van de cliënt. Gericht op duurzame gedragsverandering.
  • ACT-coach biedt ook varianten aan op dit programma zoals workshops. Altijd op maat ontwikkeld.
  • Zie de bijlage voor informatie over het All-in programma ‘Stap uit de piekerfabriek’.

Aanpak

ACT-coach werkt op basis van Acceptance and Commitment Therapy ( ACT). ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een nieuwe, veelbelovende vorm van gedragstherapie, die is gebaseerd op verschillende therapeutische stromingen en op oude wijsheden uit het oosten zoals het Boeddhisme.

De aanpak is wetenschappelijk bewezen effectief. De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven.​ Accepteer wat er buiten je macht ligt en verbind je ertoe te doen wat je leven verrijkt.

ACT is uitermate geschikt voor werkgelateerde vraagstukken. Bijvoorbeeld in tijden van reorganisatie waarin veel verandert en waarin van medewerkers en management wordt gevraagd in beweging te komen. Voor hen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière. Voor hen die zich verder willen ontwikkelen in hun (nieuwe) functie. Voor het ontwikkelen van authenticiteit en krachtig zijn. 

ACT leert mensen zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden (zoals het eigen gedrag) in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn (gebeurtenissen in leven en werk, emoties en gedachten).  Mensen leren vermijdingsgedrag te ondermijnen, meer contact te krijgen met het hier en nu (mindfulness) en, zeer belangrijk, met hun waarden. De aanpak zorgt ervoor dat mensen in beweging komen die die dingen gaan doen die ze belangrijk vinden (ondanks de angst die dat soms oplevert).

Doel is het ontwikkelen van (psychologische) flexibiliteit. Hoe groter de psychologische flexibiliteit, hoe makkelijker iemand om kan gaan met uitdagende situaties en de vervelende ervaringen die zijn/haar pad komen. Zo is iemand in staat om je leven in te vullen op basis van wat waardevol is voor hem of haar. En dat zorgt voor een grotere vitaliteit.

Aangesloten bij:

Nobco (Orde van Beroepscoaches)/EMCC (European Mentoring and Coaching): Als coach ben ik aangesloten en geaccrediteerd bij de NOBCO/EMCC. Dit houdt ik dat ik me heb verbonden aan de Ethische gedragscode zoals deze door NOBCO/EMCC is opgesteld, dat ik bewijs heb moeten leveren van en beoordeeld ben op mijn professionaliteit. Daarnaast moet kunnen laten zien dat ik mij blijvend ontwikkel op professioneel gebied.

ACBS Bene: (Association for Contextual and Behavioral Science, Nederlandstalige afdeling): een wereldwijde vereniging van therapeuten, onderzoekers en andere betrokkenen die zich bezig houden met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Relational Frame Theory (RFT) en functioneel contextualisme (FC).  Hier wordt kennis en infomatie uitgewisseld, tevens organiseert ACBS bijscholing. Alle aangesloten ACT-professionals kan je op de site vinden.

Meer weten:

Wilt u meer weten over wat ACT-coach voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dat contact op voor een vrijblijvend gesprek.

contact opnemen

Kijk hier welke werkgevers gebruik maken van de diensten van ACT-coach

opdrachtgevers

Menu Title