Gratis online training: Stap uit de piekerfabriek

Voluit leven vol vertrouwen!

Looking for good vibrations + podcast

18 mei 2017 • Geen categorie

Vandaag was ik bezig om meditaties op te nemen voor mijn compassieprogramma. En toen begaf mijn supersonische podcastmicrofoon het.
Ok. Het kabeltje. Nieuwe usb kabel gehaald. Nog steeds niets. Webshop gebeld. Daar bleek een telefoonstoring te zijn. Ik voelde de irritatie in me opkomen. Nee! Juist vandaag had ik hier tijd voor gemaakt. Dit MOET….

En toen gebeurde er iets moois. Ik zag van een afstandje wat er gebeurde.

Het is.

Ik dacht: ik kan een paar dingen proberen te doen om het probleem op te lossen. En dan ga ik mijn energie steken in fijne dingen. Want dat is wat ik mezelf beloofd had. Een fijne, speelse en lichte werkdag. Ik switchte heel bewust naar de good vibes. Want die gingen me veel meer brengen. Zo voelde het voor mij.

switch naar de ‘good vibe’

Vibe of Vibratie slaat op de kwaliteit van je gedachten, gevoelens, je humeur, je houding. Of je lekker in je vel zit of niet bijvoorbeeld. Wanneer je in een lage vibratie zit, voel je je bijvoorbeeld down. Of angstig. Pieker je veel. Mopper je op jezelf. Voel je je een slachtoffer (waarom overkomt mij dat nou weer?) Zie je er even geen brood in. Ben je bezig met wat er allemaal mis kan gaan.
Maar we kennen allemaal ook de voorbeelden van hogere vibraties. Daar hing een ‘fijne vibe’ zeg je dan bijvoorbeeld. ‘Good vibrations’ zingen de beachboys 🙂 . Dan is er plezier. Speelsheid. Liefde. Vrolijkheid. Vriendelijkheid.
In welke ‘vibe’ jij je bevindt wisselt gedurende de dag? Er is van alles dat daar invloed op heeft. De mensen om je heen. De plek waar je bent. Gebeurtenissen. En.. jouw focus!

Jouw vibe heeft omgekeerd ook invloed op je omgeving. Denk maar eens aan die chagrijnige verkoopster die mokkend toegeeft dat de rekening die je zojuist betaald hebt inderdaad niet klopt. Hoe voelt dat? Met een beetje pech ontlokt het bij jou een nukkige reactie terug en zo heeft zij de bevestiging: “zie je wel. De meeste mensen zijn stom en onaardig”.

Het omgekeerde heb je vast ook al eens ervaren. Iemand die onverwacht vriendelijk en vrolijk is en je daarna met een heel fijn gevoel achterlaat. Een tijdje terug reed ik in de stad en mijn oudste dochter zat achterin. Boos om iets (wat het was ben ik vergeten, maar het was zo duidelijk dat de hele auto er vol mee was ;-)). Ineens zagen we een man op skates voorbij komen die heel gekke en blije moves aan het maken was. Ze moest zo lachen! En was op slag vergeten dat ze ook nog boos was. Glimlachen naar een onbekende op straat heeft dat effect. Ik hou ervan! En weet je dat het ook geweldig werkt met een boos en stampvoetend kind?

Wat je aandacht geeft groeit

Er is van alles dat jou beïnvloedt waar je geen invloed op hebt. Dat die verkoopster chagrijnig is bijvoorbeeld. Dat je kind niet vooruit of achteruit wil. Waar je wél invloed op hebt is waar jij je aandacht op richt. En wat daar enorm bij helpt is compassie en liefdevolle vriendelijkheid. Door je bewust te richten op de kwaliteiten die je in de dag, week, in je leven zou willen zien, verhoog je je eigen vibratie. Wat er zo heilzaam is aan het ontwikkelen van compassie. Opgenomen op mijn telefoon. Dat ging ook prima.

Je kunt de podcast hier beluisteren

De strategie met mijn microfoon heeft gewerkt. Ik heb én lekker gewerkt aan andere dingen én er ontstond een heel mooie oplossing. Waar het er eerst op leek dat ik hem 4 weken zou moeten missen voor reparatie, krijg ik nu volgende week al een nieuwe opgestuurd. Iedereen die ik aan de telefoon kreeg werkte mee met het vinden van een oplossing. Volgende week heb ik weer een microfoon. En dan kan ik verder.  En ik weet zeker dat dat alles te maken heeft met mijn keuze om vandaag gewoon een fijne dag te hebben.

28 dagen compassie

Door de juiste focus trek mooie dingen naar je toe. En precies dát is waar we aan werken in 28 dagen compassie. Het gaat je helpen een shift te maken van schuldgevoel, angstig zijn, mokken op jezelf naar onvoorwaardelijke liefde, vriendelijkheid en speelsheid in je leven. En denk je eens in wat je dát allemaal voor moois zal brengen! Heb jij je al aangemeld?

 Je kunt hier alles lezen over het programma.  We starten op 9 juni, je kunt je nog aanmelden 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *