Gratis online training: Stap uit de piekerfabriek

Voluit leven vol vertrouwen!

Ervaringen

De keuze voor Stephanie en daarmee ACT is één van de beste keuzes die ik tot nu toe heb gemaakt. De tweede beste keuze die ik gemaakt heb (dankzij haar), is om mijn hart te volgen en toch de sprong in het diepe wagen te wagen, proberen te gaan doen waar mijn passie ligt. 5 jaar wikken, wegen en piekeren heeft me dat gekost, 5 jaar!

Alles wat ik doe moet altijd perfect gebeuren en niet alleen perfect, nee… Ik moét en zal ook nog alles tegelijk doen. Perfect presteren in een fulltime baan, perfecte cijfers halen voor mijn studie, een vlekkeloze verhuizing naar de andere kant van het land, noem het maar op. Tegelijkertijd zat ik op dat moment in een lastige periode met mijn vriend. En toen knapte er iets.. Ik zag het niet meer zitten. Mijn hoofd draaide overuren. Ik was moe, moe van het piekeren, moe van alles wat ik mezelf aan regeltjes had opgelegd, moe van constant nadenken, moe van mezelf.

Ik besloot bij Stephanie aan te kloppen omdat zij voor mij niet overkwam als een ‘standaard’ therapeut en ik had gelijk. Dit voelde alsof er eindelijk iemand was die begreep wat mijn hoofd mij allemaal aandeed!

‘Iedereen zou dit moeten weten!’.. één van mijn uitspraken tijdens een sessie. De reden? De sessies bij Stephanie zijn zo ontzettend leerzaam. Zo begon ik vanaf een punt met totaal ongecontroleerde piekerbuien tot weloverwogen bewust gekozen chaos. Chaos omdat het vreselijk eng is om te gaan waar je diep van binnen voor wilt gaan, voor wat je graag wil doen, wat je wilt bereiken en wat te doen met dat eeuwige stemmetje in je hoofd dat zegt dat het toch niet gaat lukken.  Maar ook zo ontzettend veel motivatie om dat stemmetje er maar te laten zijn, laat het maar praten, laat het maar schreeuwen, laat het maar op zijn kop gaan staan. Ik heb dankzij Stephanie de keuze gemaakt om mijn leven niet aan me voorbij te laten gaan, maar het daadwerkelijk te leven en ik kan dit iedereen aanraden!

Eline, cliënt

Ik ging op zoek naar een coach omdat ik ontevreden was over de balans werk-prive. Drukke baan, jonge kinderen, veel passie voor allerlei dingen. Er is zoveel te doen en te beleven…en ik voelde me op diverse fronten te kort schieten. Ik was niet ongelukkig, vaak zelfs gelukkig, maar vooral chronisch onrustig en in beslag genomen door alles wat ik moest en wou en verwachtte maar niet kon waarmaken. Er leek voortdurend iets te knagen aan de poten van mijn stoel….

Stephanie kan heel erg goed luisteren en doorvragen. Ze deed dat op een manier waardoor ik los kwam van mijn automatische oordelen, zelfopgelegde regels en ook veel negativiteit kon ontmaskeren. De ACT-benadering spreekt me bijzonder aan vanwege de combinatie van accepteren wat er is, EN je volledig inzetten voor wat je belangrijk vindt. Stephanie doet het daarbij niet mooier voorkomen dan het is; ze laat zien dat ze zelf ook de ACT-visie in praktijk brengt, waarbij ze vooruitgang boekt en soms worstelt, net als iedereen. Door haar begripvolle, warme en gewoon menselijke benadering voelde ik me steeds uitgenodigd en welkom om te bespreken wat er echt toe deed.

Ik ben verder gekomen. Mijn balans is beter, ik laat me bij keuzes steeds vaker leiden door wat echt belangrijk is voor me. Ik ben, geïnspireerd door de gesprekken met Stephanie, op pad gegaan in een richting die goed voelt; en “het knaagdier” heeft blijkbaar de benen genomen….

Jacqueline, cliënt.

“Toen ik bij Stephanie kwam had ik in principe alles wat ik wilde: net afgestudeerd, leuke baan, leuke vriend, leuk huis: een leuk leven. Maar toch was ik nog steeds zo gestrest en angstig dat ik niet gelukkig met al die mooie dingen kon zijn. Ik was bij een psycholoog geweest, maar dat hielp me niet echt. Via via kwam ik bij Stephanie uit.

Ik was op zoek naar praktische en doelgerichte opdrachten om te leren met vervelende gevoelens en ervaringen om te gaan. En die kreeg ik! Stapje voor stapje kreeg ik inzicht. Ik leerde hoe ik mijn angsten er gewoon laat zijn. Ik leerde milder voor mezelf te zijn en mijn negatieve gedachten over mezelf links te laten liggen. Ik kwam weer ruimte in mijn hoofd: ik hoefde niet meer tegen mijn angsten en gedachten te vechten. Dat was echt een eye-opener voor mij.

Stephanie is in dit hele proces heel belangrijk geweest. Door haar open houding en persoonlijke manier van coaching kreeg ik het vertrouwen om ervoor te gaan. Met engelengeduld hielp ze me ik nare gevoelens te onderzoeken en toe te laten. Zo kreeg ik de moed om het te proberen. Het gaat nu zo veel beter. Natuurlijk ga ik nog wel eens doemdenken, maar ik kan ik die emoties en gedachten er laten zijn zonder dat ik me er helemaal door laat meeslepen. Ik heb het afgelopen half jaar juist dingen gedaan die ik daarvoor niet voor mogelijk had gehouden omdat ik dacht dat het te eng en te stressvol was. Daar ben ik echt heel erg blij mee!” (Annieke, cliënt)

Annieke, client.

Ik heb in het coachtraject met Stephanie veel nieuwe, mooie inzichten en ervaringen opgedaan. Mede door de vele oefeningen die we deden. De sessies heb ik ervaren als prettig, ik voelde me altijd erg welkom.

Sanne, Client.

Toen ik Stephanie voor het eerst ontmoette, zat ze vol met passie en energie. Ze kon deze alleen niet kwijt in haar werk. Ze voelde dat er meer in haar leven zat, dat ze eigenlijk graag weer onbevangen wilde zijn, los van dat serieuze verstand dat alsmaar roept dat we van alles ‘moeten’. Ze kwam, zag, en vond in ACT wat ze eigenlijk zelf al lang wist. Ze groeide, bloeide en begon vervolgens zelf de mensen om haar heen aan te steken met dit ontwapenende gedachtegoed. Bij Stephanie zit ACT onder de huid, het is geen trucje voor haar, maar een manier van leven. Alles aan haar is echt, doorleefd en oprecht. Ze zal je inspireren met haar eigen worstelingen en verhalen. Ze zal vervolgens jouw eigen angsten omhelzen, waarna je zult leren hoe je dit zelf kunt doen. Met Stephanie krijg je geen coach in een ivoren toren, maar een echt mens dat in de eerste plaats ervaringsdeskundige is. Ik ben ongelooflijk trots dat ik haar mag aanbevelen.

Gijs Jansen, psycholoog en trainer ACT-opleiding Seetrue en schrijver van vele boeken over ACT.

Stephanie begeleidde mij tijdens een persoonlijk coachingstraject. Ik had genoeg uitdagingen, maar ik kon het niet in een concrete vraag samenbrengen. Gaandeweg was zij in staat mij uit te dagen om toch tot een concrete vraag te komen. Deze kwam er dan ook, en sneller dan gedacht. Stephanie is inspirerend en heeft de kwaliteit om een vertrouwde omgeving te creëren waarin je alles kunt bespreken. Met haar persoonlijke en professionele aanpak kwam ik steeds een stap verder tijdens mijn zoektocht. Mede dankzij haar ging ik over tot actie! Ik ben ervan overtuigd dat ze voor veel mensen van betekenis kan zijn bij het zoeken naar antwoorden op ingewikkelde (levens)vragen! Kortom; een aanrader dus!

Sander,cliënt.

Stephanie inspireerde mij door al haar verhalen waardoor ik ook een persoonlijk coaching traject met haar aan ging. Zij leerde mij om mezelf te zien als een mooie en aardige vrouw. Samen hebben we gepraat, gewandeld en zelfs samen gehuild. Ze leeft erg met je mee en is zeer betrokken bij jouw eigen levenservaringen. Fijn ook dat zij zich kwetsbaar opstelt en samen met jou haar ervaringen deelt. Dat maakt dat je je zeer vertrouwd bij haar voelt mede ook door haar professionele aanpak! Door haar ACT methode heb ik zoveel meer inzicht gekregen en me los kunnen maken van dat eeuwige stemmetje in mijn hoofd. Door haar enthousiasme, doorzettingsvermogen, liefdevolle benadering en inleving blijft zij een grote inspiratie voor me!”

Perine, cliënt.

Altijd met duizend dingen bezig zijn, niet happy in mijn baan, zorgen voor anderen maar mezelf soms vergeten. Genoeg redenen om met een persoonlijk coachingstraject aan de slag te gaan. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar het mooie is dat je dat eigenlijk zelf bepaalt. Stephanie liet mij bepalen waarover we het moesten hebben, tegen welke dingen ik aanliep en wat ik daarin van haar verwachtte. Samen met Stephanie heb ik gezocht naar mijn kernwaarden en hoe ik deze kan betrekken bij het maken van keuzes, in mijn werk en privé. Die kernwaarden hebben mij ook inzicht gegeven in waarom ik in bepaalde situaties reageer, zoals ik reageer. Met Mindfullness oefeningen lukte het me om los te laten en stil te staan bij mijn eigen ik. En deze combinatie zorgde ervoor dat ik eindelijk keuzes durfde te maken en stappen kon zetten. Dit gebeurde al tijdens het coachingstraject, maar het belangrijkste is dat ik dat ben blijven doen. Met in mijn achterhoofd mijn kernwaarden: Uitdaging. Verbondenheid. Plezier.

Stephanie is een oprecht en gepassioneerd mens. Ze weet een sfeer te creëren waarin alles gezegd kan worden en daarmee voelde ik me ‘thuis’ bij haar. Ze geeft je de ruimte om het traject in te vullen en geeft handvatten en vertrouwen om verder te komen in je zoektocht.

Susan, cliënt.

Het was fijn om door Stephanie gecoacht te worden: door haar rustige manier van doen en de open vragen die ze stelde, voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist de juiste oefeningen per onderwerp in te zetten. Daardoor kreeg ik meer inzicht in mijn vraag en kon ik zelf tijdens de oefeningen op zoek naar een oplossing.  Ik heb geen enkele twijfel (gehad) over de vertrouwelijkheid van het gesprek of dat zij zich een oordeel over mij zou vormen. Voorafgaand aan mijn coachingstraject hebben we een contract opgesteld en na elk gesprek heb ik een reflectieverslag gemaakt. Hierdoor heb ik gericht gewerkt aan mijn coachingsvragen kunnen werken.

Anne, cliënt.

Ik heb Stephanie ervaren als een zeer oprECHT en liefdevol mens … En met haar talent analytisch, kwetsbaar en liefdevol te luisteren, weet ik dat ze nog heel veel mensen verder gaat helpen in hun zoektocht. Daar heb ik alle vertrouwen in!

Sabine van Baal, trainer en professioneel begeleider.

Menu Title