Gratis online training: Stap uit de piekerfabriek

Voluit leven vol vertrouwen!

eilandje van rust met kerst

9 december 2016 • Geen categorie

De kerstvakantie is er één waar ik altijd met gemengde gevoelens naar uitkeek. Ik hou enorm van de winter en de gezelligheid die kerst met zich mee brengt. Cocoonen. Het huis versieren. Samen zijn. Eten! 😉

Dat is het niet.

Op de één of andere manier lijkt die vakantie altijd voorbij te vliegen. Lijkt het een zee van tijd, maar als je goed kijkt dan is veel van die tijd al ‘bezet’. Door verplichtingen. Althans. Die voelden zo voor mij. De kerstdagen zijn voor familie, de dagen ertussenin zijn vrij dus alle afspraken die in de drukke tijd ervoor niet konden worden gemaakt verplaatsten zich naar de rest van de vakantie. En halverwege de vakantie dacht ik dan vaak: waar is de vakantie gebleven? Ik wil even helemaal niks!

Weggaan was een oplossing. Op zich. Want als je weg bent, in een vakantiehuisje, dan ga je niet allemaal afspraken plannen. Heerlijk om even weg te zijn. Maar in de kerstperiode vind ik het juist ook wel heel fijn om thuis te zijn. Maar dan zonder al die afspraken.

En zo kwamen we (ik en mijn gezin) er vorig jaar op, om onszelf een belofte te doen voor die vakantie. We zouden écht vakantie vieren. En daarom beloofden we elkaar om los van de 2 kerstdagen en oudjaar, geen afspraken te maken langer dan een dag van tevoren. Niets vast te leggen dus. Net zoals wanneer je op vakantie gaat. Dat betekende niet dat we niets zouden gaan doen, juist wel. Alleen lag het dus nog niet vast. We zouden alleen datgene gaan doen waar we in het moment écht zin in hadden.

En zo geschiedde. Na een drukke periode van van alles moeten, kwam er daardoor een ‘niets hoeven’. Het voelde soms wat ongemakkelijk. Bijvoorbeeld toen er een leuk idee voorbij kwam om een borrel met wat buren te organiseren. Alles in mij wilde zeggen: ja hoor, we zijn erbij! We hadden toch alle tijd? Het voelde raar om het open te laten. En toch deden we dat. ‘Super plan! ‘Reageerden wij. En we vertelden van onze belofte en dus dat wij ons niet wilden vastleggen. Alle begrip. Die borrel kwam er niet, trouwens.

Een heleboel anders kwam er wel.

Zo zijn we heerlijk gaan schaatsen op een schaatsbaan in de buurt. Hebben we een hele middag met zijn allen zitten tekenen en kleuren aan tafel. En ontstonden zo vanzelf de uitnodigingen voor het kinderfeestje van Nina, onze oudste dochter. Zonder dat die al op de to do lijst stonden.  We deden een heleboel spelletjes. Dronken een borrel met vrienden. We gingen een dag naar het openluchtmuseum samen met mijn zus en haar gezin. Omdat we allemaal ‘zomaar’ konden. Er ontstond die dag  ’s avonds zelfs een spontaan familie etentje met onze ouders erbij. Als we dat proberen te plannen moeten we soms weken vooruit kijken.

Wat een rijkdom! Wat heb ik genoten van die vakantie.
Ik heb veel rust gevoeld.
En ik denk dat ik zelden zo véél heb gedaan tijdens een vakantie.

Het kon allemaal ontstaan omdat we ruimte hadden gemaakt. En daardoor konden we écht voelen waar we op dat moment zin in hadden.
Dingen spontaan laten ontstaan.
In het moment.
Voor mij voelde het als de ultieme verbondenheid. Met mezelf. En met mijn gezin.

Als we het allemaal vooraf op een to do- lijst hadden gezet had het me misschien wel benauwd.
Had ik vooraf al geen zin meer in de vakantie gehad denk ik. Was ik vooral bezig geweest met ruimte maken, ik wil rust!

Misschien herken je het wel. Dat die vakantie zo snel volgepropt raakt.

En toch. Er is altijd veel meer ruimte dan je denkt. Het gaat om kiezen. En zorgt soms voor ongemak. Als je dat er kan laten zijn, krijg je er veel moois voor terug.

Ik heb iets heel moois gemaakt dat jou kan helpen om écht te genieten van je vakantie.

Afgelopen zomer presenteerde ik het al. En ook voor deze vakantie is het een enorme aanrader.

De podcasts: ‘Eilandjes van rust’.

Eilandjes van rust zijn 7 audiobestanden die je op je telefoon kan zetten. Stuk voor stuk bevatten ze oefeningen die helpen weer terug te keren naar jezelf. Contact te leggen met wat je nodig hebt. Waar je zin in hebt. Ze helpen je om al je zintuigen open te zetten voor de plek waar je bent. Ze helpen je om zacht voor jezelf te zijn, om tot rust te komen. Je over te geven aan de zalige zee van tijd. En als er iets tegenvalt, daar mee om te gaan op een manier die werkt. Zodat het je vakantie niet verpest. Prachtig toch?  En dat ook nog eens voor een klein prijsje: ze kosten namelijk € 19,95.

Klik  hier om meer te lezen en ze te bestellen: zodat jouw vakantie een heerlijk eilandje van rust wordt!

Ik wens jou een mooi tijd toe samen met degenen die dierbaar voor je zijn. Een heerlijke kerst.

Waarin je helemaal daar mag zijn waar je graag wilt zijn!

liefs, Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *