Coaching ‘Stap uit de piekerfabriek’

Een coachtraject op maat, passend bij jouw situatie. Alle aandacht is erop gericht om ervoor te zorgen dat je leert om die knop om te zetten in je hoofd. Zodat je je angsten los gaat laten en in actie komt. Stap uit die piekerfabriek en leef je prachtige leven!!

Herken je je in 1 of meer van de volgende situaties?

 • je bent toe aan een nieuwe stap in je leven of loopbaan en dat vind je heel spannend
 • je zit vast in je denken: al dat piekeren en malen belemmert je
 • je hebt last van stress
 • je vindt het lastig te voelen waar je grenzen liggen of om te doen wat goed voor je is
 • je bent slim en leergierig en reflectie helpt jou om te groeien
 • je hebt behoefte aan een richtingwijzer voor de keuzes in je leven
 • je zou graag meer van het leven genieten

Is het antwoord ja? Je bent echt niet de enige! Waar jij tegenaan loopt is iets heel menselijks. Maar kan je behoorlijk bezig houden en in de weg zitten. Er is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat een gezond functionerend mens zo’n 60.000 gedachten heeft. En dat van die gedachten zo’n 70% negatief geladen is. Ongelofelijk he? Kan je je voorstellen hoeveel moeite het je kost om daar van af te komen?

Het kan anders

Het is wél mogelijk om meer ruimte in je hoofd te vinden. Om vaardigheden te leren zodat je je minder laat belemmeren door al die gedachten en gevoelens. Door je angsten. En waarmee je in plaats van op je plek te blijven en veel te piekeren in beweging komt. Om die dingen te gaan doen die je eigenlijk wilt doen! Vol overgave.

Wil je dat?

Zet dan nu de eerste stap en mail  mij voor een telefonisch kennismakingsgesprek (Stephanie@ACT-coach.nl).

De eerste stap op weg naar:

 • ruimte in je hoofd
 • angsten overwinnen
 • van perfect naar ‘goed genoeg’.
 • genieten van het leven
 • in actie komen
 • doen waar je van droomt

Wat ga je leren?

stoppen (pauze in de piekerfabriek)

Zie je hoofd eens als een kleine fabriek die constant gedachten en gevoelens produceert.. Je leert om pauze te nemen in die ‘piekerfabriek’, om uit de hectiek in je hoofd te stappen. Dat betekent niet dat de fabriek niet meer draait, alleen jij doet even niet mee. Je gaat meer stil staan bij het hier en nu en je hoofd komt tot rust. Wanneer je in staat bent pauze te nemen kan je pas echt goed leren en opmerken hoe het met je gaat. En weten wat je écht wil.

begrijpen hoe het werkt in je hoofd (rondleiding in de piekerfabriek)

Een belangrijke sleutel naar meer rust in je hoofd is snappen hoe het werkt, die piekerfabriek van jou. Piekeren wordt namelijk veroorzaakt door heel natuurlijke, vooral menselijke reflexen. Wat zijn de regels op de werkvloer in jouw piekerfabriek? En daarnaast heeft iedereen zijn eigen ‘triggers’ om te gaan piekeren. Met een rondleiding door je piekerfabriek ga je begrijpen hoe het bij jou werkt. Een essentiële stap naar duurzame verandering!

de balans op maken (dromen in de piekerfabriek)

Wat vind je belangrijk in je leven? Wat is jouw ‘bucketlist’? Wat zou je doen als je nog een maand te leven had? Met wie? Waar? Wat zijn jouw doelen en dromen? En wat doe je daar mee in de praktijk? We gaan samen onderzoeken wat jouw leven kleur geeft, wat voor jou van waarde is, wat jouw dromen zijn.

het alternatief: reorganisatie in de piekerfabriek

Er zijn andere manieren dan steeds maar aan die lopende band van gedachten en gevoelens staan. Je leert hoe op een andere en effectievere manier met al die gedachten en gevoelens om kan gaan. Accepteer wat je niet kan veranderen en doe die dingen die belangrijk voor je zijn! Je leert ongekende mogelijkheden om je leven te leven en ontdekt nieuwe knoppen, ingangen en uitgangen in de piekerfabriek.

in actie komen: (een leven naast de piekerfabriek!)

We besteden veel aandacht aan in actie komen. Piekeren maakt dat je stilstaat. Actie is jouw uitdaging! Je gaat stappen zetten in de richting van wat jij belangrijk vindt. Doelen realiseren, kleur in je leven, moedig zijn! “You can’t cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore!” En: iedere reis begint met een eerste stap.

Wat is inbegrepen?

Dat bekijken we samen. Dit is een voorbeeld van een traject:

 • 6 individuele sessies van 1,5 uur
 • 3 telefonische sessies van 45 minuten
 • Een dieptesessie van 2,5 uur
 • tussendoor contact via de mail
 • Een map met informatie, teksten, inspiratie en opdrachten

Tot slot

Sta eens stil bij waar je nu tegenaan loopt in je leven. Hoe belangrijk is het voor jou om daarmee aan de slag te gaan? Wat kost het je dat je hiermee worstelt? Wat mis je? Ik gun het jou dat je wat losser en luchtiger in het leven kan staan. En moed gaat voelen om die dingen te gaan doen die belangrijk voor je zijn. En kan genieten wat er NU is. Gun je jezelf dat ook? Dan is dit coachtraject een waardevolle investering voor je!

Neem contact op: Stephanie@ACT-coach.nl.

Ja, dit wil ik!


testimonial van een deelnemer:

Op het moment dat ik bij Stephanie met het traject ‘Stap uit de piekerfabriek” begon had ik in principe alles wat ik wilde: Ik was net afgestudeerd en had een leuke baan gevonden, ik had een leuke vriend, een leuk huis en een leuk leven in het algemeen. Maar op een of andere manier was ik nog steeds zo gestrest en angstig dat ik niet gelukkig met al die mooie dingen kon zijn. En daar gaf ik mezelf de schuld van. Ik was bij een psycholoog geweest, maar dat hielp me niet echt. Toen ik het idee had dat ik alles had geprobeerd maar dat niks hielp, raakte ik echt in de put. Ik ging niet meer naar mijn werk, ik had meerdere keren op een dag paniekaanvallen. Een coach op mijn werk raadde me aan om een therapeut te zoeken in plaats van een psycholoog en met name ACT. Ik heb toen op internet gezocht en kwam bij Stephanie uit. Ondanks dat het een behoorlijke hap uit mijn spaargeld zou kosten heb ik toch maar de stap gewaagd, want ik had geen andere opties meer.
Ik stond eerst wat kritisch tegenover de therapie. Ik ben namelijk helemaal geen zweverig type, dus ik dacht dat al dat gedoe met mindfullness en metaforen helemaal niks voor mij zou zijn. Maar eigenlijk na de eerste afspraak had ik er al wel meer vertrouwen in. Dit is waar ik naar op zoek was: praktische en doelgerichte opdrachten om te oefenen met vervelende gevoelens en ervaringen om te gaan. Het hele traject was opgezet als een cursus. Stapje voor stapje kreeg ik inzicht. Als je jezelf traint om je angsten er gewoon te laten zijn en ze aan te gaan heb je veel meer ruimte in je hoofd over omdat je er niet meer tegen hoeft te vechten. En ook al wordt de angst in eerste instantie sterker, na een tijdje zal dat gevoel toch zakken. Dat was echt een eye-opener voor mij. Ik heb geleerd milder voor mezelf te zijn en mijn negatieve gedachten over mezelf links te laten liggen, omdat ze gewoon niet waar zijn.
Stephanie is in dit hele proces heel belangrijk geweest. Door haar open houding en persoonlijke manier van coaching kreeg ik het vertrouwen om ervoor te gaan. Zeker omdat ik iedere keer weer alle lessen vergat en en terugviel in mijn oude patroon. Maar met engelengeduld legde Stephanie me steeds weer uit dat ik nare gevoelens toe mag laten, waardoor ik ook weer de moed kreeg om het te proberen.
Ik kan me nu aan het eind van het traject al bijna niet meer herinneren hoe diep de put was waar ik in zat. Het gaat nu zo veel beter. Natuurlijk val ik nog steeds als eerste reactie terug in het doemdenken, maar ik weet nu ook meteen dat dat weer over gaat op een gegeven moment en kan ik die emoties er laten zijn zonder dat ik me er helemaal door laat meeslepen. Ik heb juist over het afgelopen half jaar dingen gedaan die ik daarvoor niet voor mogelijk had gehouden omdat ik dacht dat het te eng en te stressvol was en daar ben ik echt heel erg blij mee.
Annieke (28)

Menu Title