Gratis videotraining: Stap uit de piekerfabriek

Zit jezelf niet langer in de weg en ga doen wat je droomt!

winterdipje? wie weet heb je hier iets aan.

31 januari 2018 • Geen categorie

Januari. Ik heb een dubbel gevoel bij deze maand. Ik hou enorm van winter. ECHTE winter. Met sneeuw en vorst. De sneeuw weerkaatst het licht zo mooi, dat je minder last hebt van de kortere dagen. Maar ook de ‘ongemakken’ ervan kan ik fijn vinden. Gek misschien, maar die geven me altijd zo’n gevoel van teruggeworpen zijn op wat er écht toe doet. En in deze tijd van het jaar helpen ze me misschien ook wel met het voldoen aan een behoefte die ik in deze tijd voel: naar binnen keren. Of juist naar buiten, in het moment: er is NU sneeuw/ijs, dus NU van genieten!

Maar zo’n winter is het nog niet helemaal. Het is warm. Het natte valt mee. Hoewel het nu wel regent. Ik kijk nu (vanuit mijn kantoor) uit over een rivier die enorm is gezwollen. Prachtig. Helaas geen heldere vorstluchten. En ook geen sneeuw. En de winter is nog maar net begonnen. Dat is hét recept voor een winterdip.

Althans bij mij. En ik weet inmiddels wat mij dan helpt. Laatst had ik zo’n moment. Geen inspiratie. Weinig energie. En ik besloot om te stoppen waar ik mee bezig was en naar het bos te gaan.  Het regende een beetje. Het was modderig. En het bos was behoorlijk heuvelachtig. Langzaam voelde ik mezelf terugkeren in mijn lijf. In het nu. En begon ook de inspiratie weer te stromen. Die sprak ik in in mijn voicerecorder. Ter plekke. Ik wilde het hier uitwerken, want het zijn prachtige tips, maar ik vind het veel leuker om de opname die ik daar in sprak met jou te delen.

Je kunt hem hier beluisteren:  3 tips om uit je winterdip te komen

Het is maar kort hoor! Iets meer dan 2 minuten. De opname is wat rauw en puur. En zonder mooi einde :-). Ik denk dat je er veel aan kan hebben!

Waar ik verder mee bezig ben?

Ik had een heel leuke maand. Vol met coachgesprekken, 1 op 1.  Begin deze maand had ik een high tea met een groepje deelnemers aan ’28 dagen compassie’. Het programma is al afgerond, en het was fijn om elkaar live te zien. Vanavond ronden we af met de hele groep. In een webinar.

Ook was er een afsluitende bijeenkomst met medewerkers van een grote organisatie die meededen aan het online programma ‘Stap uit de piekerfabriek’. Een bijeenkomst die voor mij hartverwarmend voelde omdat er zoveel mooie ontwikkelingen waren bij de deelnemers. Wat ze me bijvoorbeeld teruggaven:
“Ik slaap weer!” “Het lukt me om dicht bij mezelf te blijven, me minder te laten afleiden door wat anderen vinden dat ik moet doen.” “Ik ervaar echt meer ruimte in mijn hoofd” “Ik kan veel beter loslaten nu” “Ik zag de start van een nieuwe week als mijn momentje met jou. En moment van aandacht, een soort welnessmomentje.” Zo mooi.

Vanuit mijn hart voel ik de brandende missie om mensen te bevrijden van dat strenge hoofd en hen terug te leiden naar hun hart. En zien dat dat is wat er daadwerkelijk gebeurt bij mensen is zo mooi. De dag van die workshop was ook de heftige storm. En ik stond op Utrecht Centraal. Het kon me niets schelen. Ik was zo blij.

Laat je me weten wat jou helpt bij je winterdipje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *