Zo trots: ACT-coach staat in FLOW magazine!

7 september 2015 • Geen categorie

Een jaar geleden was mijn bedrijf volop in ontwikkeling. Net als nu. En net als over een jaar. En over drie jaar. (dat weet ik nu ;-)). Toen sprak ik een droom uit, iets dat mij zou vertellen dat ik op de juiste weg ben. Ik zei tegen een goede vriendin: ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het tijdschrift Flow! Waarom? Het is een tijdschrift waar ikzelf altijd ontzettend blij van word. Het staat bol van de mindfulness, aandacht voor klein geluk, prachtige illustraties en foto’s, mooie interviews. Een grote inspiratiebron. En ik voelde dat mijn verhaal, mijn missie, erg bij dat blad paste.

Vorig jaar leek dat nog iets dat mijlenver weg was. Het tijdschrift van het jaar. Een van de meest succesvolle tijdschriften op dit moment. Yeah right.. dream on! Zei mijn verstand, het strenge stemmetje in mijn hoofd. Dat gaat niet gebeuren. Leuk om daar over te fantaseren. Maar…. ik heb mijn droom gekoesterd. Omdat ik erop vertrouwde dat het me richting zou geven. Dat het me zou helpen mijn missie uit te dragen.

En ik ben zo trots dat ik vandaag kan schrijven: de nieuwe Flow ligt in de winkel en daar heb een bijdrage aan mogen leveren. JAAAA!!! De droom van een jaar geleden is nu werkelijkheid geworden. Ik ben geïnterviewd door schrijfster Renate van der Zee over ‘waarom piekeren we ’s nachts’. Samen met 2 andere deskundigen. Echt zo leuk om te doen. En het is een prachtig artikel geworden.

droom groots

Als er één ding is dat ik de afgelopen twee jaar heb geleerd is het dit: er is zoveel méér mogelijk dan je zelf voor mogelijk acht. Zoveel méér mogelijk dan je kan bedenken.  Van waar jij op dit moment staat kan je niet weten wat het leven allemaal voor je in petto heeft.  En geloof me: je verstand, dat strenge stemmetje in je hoofd, vindt altijd een reden waarom iets niet kan lukken. En ziet vooral wat er mis kan gaan. Stel je voor dat het mislukt.. dan baal je echt heel erg. Dus droom er maar niet van. Wat denk je dat er dan gebeurt?

Wat zou er gebeuren als je daar eens niet naar luistert?

Wat zou er kunnen gebeuren als je jezelf toestaat die droom die je hebt te koesteren?

“What if I fall? O my darling… but what if you fly?”

Groots dromen, daar gaat het om! Hoe gekker, hoe grootster, hoe beter. Dat geeft je namelijk enorm veel richting en focus. Het gaat er niet per se om dat je je droom letterlijk gaat uitvoeren. Dat mag natuurlijk wel :-). Soms lijkt een droom echter zo ver van je bed dat het verlammend kan werken. In het geval van mijn eigen praktijk was dat lange tijd het geval. En bleef ik aarzelen op de drempel met in mijn hoofd alle mitsen en maren die me tegenhielden. Ik kon toen niet zien welke mogelijkheden er allemaal waren. Omdat ik daar vanaf die plek geen zicht op had. Wat die je dan?

Ik ben kleine stapjes gaan zetten. Gaan doen wat ik het liefste wilde: mensen begeleiden. Mensen  coachen. Dat deed ik naast mijn andere baan. Voor nop in het begin zelf. Omdat ik er zo blij van werd. Er deden zich kansen voor. Ik ging kansen herkennen en benutten. Zo kon ik langzaam maar zeker mijn oude baan loslaten. En mijn eigen droom waarmaken.

wat zijn jouw grote dromen?

Toen ik daar voor het eerst over nadacht blokkeerde ik helemaal. Want dat kon toch allemaal niet? Het is een vraag die niet altijd makkelijk te beantwoorden is. Toch is het een vraag die ik vandaag ook aan jou stel. Omdat het zo’n belangrijke vraag is:

Wat als alles in de wereld mogelijk was voor jou. Als tijd, geld, opleiding, omgeving wat dan ook geen belemmering meer was. Als de wereld aan je voeten lag. Wat zou je dan willen doen? Wat zijn jouw grote dromen?

Ga daar eens over schrijven. Ga zitten en laat uit je pen rollen wat er komt. En wie weet blokkeer je in eerste instantie, net als ik. Dat geeft niks. Bedenk dan: het hoeft niet realistisch te zijn. Het is een droom. Maak een top 3. En hang deze op een zichtbare plek op, ergens in je huis.

En daarna wil ik je nog een ander vraag stellen:

Wat is een heel kleine stap die jij vandaag in de richting van die droom zou kunnen zetten? In het geval van mijn Flow wens was het: via linked in een uitnodiging sturen aan mensen die bij het blad werken. En het kan nog veel kleiner. Op deze manier koester je je droom en komt dat wat die droom belangrijk maakt steeds meer in je leven.

En o ja: allemaal naar de winkel om FLOW nummer 6 te gaan kopen! Al is het alleen al om jezelf eens te verwennen. En als je echt niet kan wachten of je leest dit wanneer nummer 6 niet meer in de winkel ligt: het artikel staat ook op mijn website (in één van de blokken naast deze blogpost).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Menu Title