Gratis online training: Stap uit de piekerfabriek

Voluit leven vol vertrouwen!

Zo’n testimonial waar ik dan heel warm van word

14 september 2016 • Geen categorie

Of ze iets wilde opschrijven over haar ervaringen, vroeg ik haar. Dat ‘iets’ werd een prachtige mail waar ikzelf een beetje stil van werd. Ik was de tekst aan het inkorten omdat het anders niet in de blokken op de website paste. Jammer, want het was zo mooi om te lezen. Daarom heb ik wat mede ACT-coach Marian Bikker over haar ervaringen met ‘Stap uit de piekerfabriek’ schreef, integraal als blog op mijn website te zetten. Met dank in mijn hart aan jouw mooie woorden Marian!

“Een jaar geleden was ik samen met mijn gezin vakantie aan het vieren op de camping en liet mijn heup mij in de steek. Tenminste, zo voelde dat toen. Achteraf gezien gaf mijn lijf me een duidelijk signaal en zette me letterlijk in de vertraging. Dat kwam natuurlijk héél slecht uit, zo met het gezin op de camping. En na eerst een heleboel interne strijd, getob en getetter van mijn verstand ben ik toch bij een fysiotherapeut beland. Gelukkig was dat een wijze vrouw die verder keek dan mijn heupklachten en me wees op een aantal patronen die in mijn leven waren geslopen. Zoals alles zelf willen doen, te weinig slapen en niet goed luisteren naar mijn lichaam en geest. Met andere woorden, meer stress dan goed voor me was.

Ik had me al in mindfulness verdiept en intuïtief had ik me rond de kerstperiode voor de compassiechallenge van Stephanie aangemeld. Mijn intentie was om echt de tijd te nemen voor de video’s en alle opdrachten. Dat heb ik gedaan en wat was het effect groot. Ik voelde rust (in mijn hoofd), was minder kortaf naar de kinderen, genoot van de kerstvakantie en werd steeds milder voor mijzelf en mijn omgeving. Mijn interesse in Acceptance and Commitment Therapy was gewekt en ik besloot er een vervolg aan te geven door de online training Stap uit de piekerfabriek te gaan volgen inclusief persoonlijke coaching door Stephanie.

Het afgelopen jaar heb ik haar steeds beter leren kennen als een professionele ACT-coach met een eigen en herkenbare stijl die zich ook kwetsbaar/moedig opstelt tijdens de gesprekken en webinars. Haar werkplek, video’s, vormgeving van de site en haar persoonlijke (en herkenbare) ervaringen spraken me enorm aan. What you see is what you get. Dus als het jou ook aanspreekt zal ze je niet teleurstellen.  Ik kon echt veel met haar reacties op vragen en opmerkingen van deelnemers, haar taalgebruik, haar passie voor ACT en de voorbeelden uit de praktijk.

De combinatie van online training èn persoonlijke coaching vond ik heel fijn. Door zelf opdrachten te doen, kon ik meteen het effect van stilte en de oefeningen ervaren. Door de aanvullende coaching hield ik wel het tempo erin, hadden we echt persoonlijk contact en voelde ik de betrokkenheid en aandacht van Stephanie als coach. Ze hield me bij de les, ook als ik afdwaalde of vermijdingsgedrag vertoonde. Ze hield me liefdevol een spiegel voor en kan dat doen vanuit een hele fijne coachplek met uitzicht op de rivier.

Inmiddels heb ik zelf ook de ACT-opleiding gevolgd. Uit die opleiding kon ik extra veel halen omdat het bij ACT ook ècht gaat om zelf doen en ervaren. Daar had ik in de coaching met Stephanie al heel veel mee kunnen oefenen.

Alles heeft er toe geleid dat ik, met vallen en opstaan, steeds meer vanuit mijn eigen waarden leef en de moed heb om heldere keuzes te maken. Daardoor heb ik besloten om mijn huidige baan op te zeggen, ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen, ga ik starten met de leergang Coach en heb ik een stacaravan gekocht als plek om tot mezelf te komen, te kunnen studeren, werken èn voelen. Voelen wat mijn lijf me te zeggen heeft en voelen wat echt waardevol voor mij is. Dat was precies wat ik totaal verleerd was en waar mijn heup me een jaar geleden haarfijn op wees. En dat is nu juist waar ACT voor staat. Niet je beter leren voelen, maar beter leren voelen. Lieve ACT-coach Stephanie, je hebt mij daar enorm bij geholpen. Dank je wel daarvoor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *